Ontspullen kan ook echt zonder.

In 't kort 

Veel mensen hebben te veel spullen, wat een negatieve  

impact kan hebben op hun leven. Ontspullen is een uitdaging, maar een 

juiste beslissing. Ontdek hoe self-storage kan helpen bij een soepele 

overgang.

Ontspullen is een trend die we steeds vaker zien. Vooral in vakantieperiodes of op andere momenten waarop men veel tijd heeft om op te ruimen, wordt ervoor gekozen om spullen weg te doen. Niet alleen zorgt dit voor een opgeruimd huis, ook leidt het tot een vermindering van zorgen en stress. Om nog maar niet te spreken over de voordelen voor het milieu.


Voordelen van ontspullen

Overweeg jij te gaan ontspullen? Weet dan dat hier ontzettend veel voordelen aan zitten. In de eerste plaats betekent het uiteraard dat je minder rommel hebt en daarmee meer rust in huis. Wanneer jij ervoor kiest om overtollige spullen weg te doen, zorg je ervoor dat er meer leefruimte gecreëerd wordt.

Wanneer jouw leefomgeving rustiger oogt, zal dat automatisch zorgen voor rust in jouw hoofd. Wanneer jij rust en kalmte ervaart, zal je minder last hebben van stress. Dit is goed voor jouw creativiteit en daarmee ook productiviteit.

In heel veel gevallen kunnen spullen prima een tweede ronde mee. Wanneer jij jouw spullen een tweede leven geeft, draag je bij aan een duurzamere wereld. Je gaat immers bewuster om met consumptie en dat is positief voor het milieu.


De uitdagingen van ontspullen

Wij zijn ons er wel degelijk van bewust dat ontspullen makkelijker gezegd dan gedaan is. Zo kan het in sommige gevallen best moeilijk zijn om afstand te doen van jouw spullen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer deze een bepaalde emotionele waarde hebben.

Heb jij besloten dat je wilt ontspullen, dan heb je al één stap in de goede richting gezet. Onderschat echter niet hoe tijdrovend én vermoeiend het kan zijn om jouw spullen uit te zoeken.

Loop jij er tegenaan dat je bepaalde spullen op dit moment niet nodig hebt, maar dat je ze niet weg wilt gooien? Dan is het zaak dat jij op zoek gaat naar een plek om deze items tijdelijk op te slaan. Een opslagruimte huren – al dan niet tijdelijk – kan dan een oplossing zijn.


Hoe self-storage kan helpen

We noemden net al even dat een opslagruimte kan helpen bij het oplossen van het probleem van teveel spullen. Wanneer het om tijdelijke opslag gaat, kan self-storage helpend zijn. Spullen die je wel wilt bewaren, maar niet langer in huis wilt hebben kun je op die manier in je bezit houden.

Spullen die zich ook goed lenen voor tijdelijke opslag, zijn seizoensgebonden items. Denk aan winterkleding of tuingereedschap. Het zijn spullen die je elk jaar opnieuw nodig hebt, maar dan enkel en alleen in een bepaalde periode. Het ruimt makkelijk op wanneer je ervoor kiest om deze spullen tijdelijk elders onder te brengen.

Vind je het lastig om knopen door te hakken? Wil je langer na kunnen denken over het wel of niet weggooien van bepaalde eigendommen? Maak dan gebruik van self-storage als tussenoplossing. Zie het als een soort overgangsperiode waarin je de spullen waarover je twijfelt opslaat. Dit biedt jou de mogelijkheid om langer na te denken over of je deze items wel of niet wilt wegdoen.

Ben jij van plan om kleiner te gaan wonen? En weet je daarom op voorhand al dat niet alle spullen een plekje kunnen en zullen krijgen in jouw nieuwe woning? Ook dan biedt self-storage een handige oplossing. Spullen die niet direct nodig zijn, sla je tijdelijk op en haal je weer naar huis wanneer de tijd rijp is.


Tips voor het gebruik van self-storage

Wanneer je eenmaal besloten hebt om voor self-storage te kiezen, dan is het aan te raden om een aantal stappen te volgen. Maak allereerst een lijst van alle spullen die je hebt en maak onderscheid tussen items die je wel wilt opslaan en items die je in huis wilt laten. Om goed te kunnen prioriteren is het bovendien aan te raden om de reden voor het willen opslaan te vermelden.

Vervolgens ga je aan de slag met het organiseren van je opslagruimte. Maak gebruik van rekken en kasten om spullen overzichtelijk neer te zetten. Het is ook slim om labels op de spullen te plakken, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden voor het geval je ze weer nodig hebt. Denk ook goed na over welke spullen je mogelijk op korte termijn uit de opslagruimte moet halen. Zorg ervoor dat deze items vooraan staan en dus binnen handbereik zijn.


Self-storage is een van de opslagoplossingen bij ontspullen

Concluderend kunnen we stellen dat self-storage wel degelijk een goede optie is wanneer jij wilt ontspullen. Het helpt je bij het realiseren van een rustige omgeving die jou het stressvrije leven bezorgt waar je zo naar verlangt. Om de overgang tussen de oude en nieuwe situatie soepel te laten verlopen, is self-storage tijdens het ontspullen een goede opslagoplossing.


Kuub opslag biedt diverse opslagoplossingen – waar self-storage er één van is

Kuub Opslag is een van de aanbieders van self-storage. Met vestigingen in diverse steden in België is er gegarandeerd wel een geschikte locatie voor jou bij. Neem voor meer informatie contact op met de medewerkers van Kuub. Liever direct weten waar je aan toe bent? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Onderstaand formulier wordt rechtstreeks aan de Kuub medewerker bezorgt.


FAQ

Ontspullen zonder zorgen en het nut van self storage: meest gestelde vragen

Hoe bepaal ik welke spullen ik echt moet wegdoen tijdens het ontspullen?

Het kan nuttig zijn om je spullen te categoriseren op basis van frequentie van gebruik en emotionele waarde. Overweeg of een item daadwerkelijk een positieve bijdrage levert aan je dagelijks leven. Als iets al langer dan een jaar ongebruikt is gebleven, is het waarschijnlijk tijd om het los te laten.

Hoe kan ik self-storage gebruiken om mijn huis verkoopklaar te maken?

Self-storage kan een geweldige oplossing zijn om je huis opgeruimd en aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Door overbodige meubels en persoonlijke items tijdelijk op te slaan, creëer je een ruimtelijker en neutraler interieur dat helpt bij de verkoop van je woning.

Is het veilig om waardevolle en gevoelige items op te slaan in een self-storage unit?

Ja, veel self-storage faciliteiten bieden beveiligde units met klimaatbeheersing, wat essentieel is voor het opslaan van waardevolle en gevoelige items zoals antiek, kunst of documenten. Zorg ervoor dat de faciliteit voldoet aan jouw eisen op het gebied van veiligheid en klimaatcontrole.

Bij kuub zit je alvast goed.

Hoe lang kan ik spullen in een self-storage unit laten staan tijdens mijn ontspulproces?

De meeste self-storage faciliteiten bieden flexibele huurtermijnen aan, zodat je je spullen zo lang als nodig kunt opslaan. Dit geeft je de tijd om rustig te beslissen wat je wilt houden en wat je uiteindelijk wilt wegdoen.

Welke impact heeft ontspullen op mijn mentale gezondheid en welzijn?

Ontspullen kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van stress en een toename van mentale helderheid. Door je leefomgeving te ontdoen van overbodige items, creëer je een rustiger en meer georganiseerde ruimte, wat kan bijdragen aan een verbeterde gemoedstoestand en productiviteit.

Vragen, opmerkingen, snel een offerte nodig? Gebruik dit formulier

Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules