Stockageruimte huren voor kleine bedrijven. Self storage biedt veel voordelen

In 't kort 

Het huren van stockageruimtes levert kleine bedrijven vele voordelen op. Van kostenbesparing en flexibiliteit tot veiligheid en efficiënt ruimtebeheer; de pluspunten zijn eindeloos. Er zijn diverse opslagfaciliteiten waar jij met jouw goederen terechtkunt, waarvan Kuub Opslag er één is.

Voor kleine bedrijven is efficiënt ruimtebeheer cruciaal. Een oplossing die naast flexibel ook veilig én kostenefficiënt is, is een stockageruimte huren. In deze blog vertellen we meer over self-storage voor bedrijven en nemen we je mee langs de voordelen die het met zich meebrengt.


Stockageruimte huren zorgt voor een kostenbesparing

Er zijn diverse opslagoplossingen voor kleine bedrijven die allemaal hun eigen voor- en nadelen kennen. Een van de grote voordelen van een stockageruimte huren, is dat het in de meeste gevallen goedkoper is dan andere opslagruimtes. Waar je bij het huren van een kantoorruimte de volledige ruimte huurt terwijl je die wellicht niet eens volledig nodig hebt, huur je bij self-storage alleen wat je écht nodig hebt. En dat zonder vast te zitten aan een langdurig contract.

En dat is nog niet alles. Ook de overheadkosten worden flink verlaagd, doordat kleine bedrijven minder hoeven te investeren in zaken als onderhoud en beveiliging. Dit is namelijk iets dat doorgaans al geregeld wordt door de beheerder van de stockageruimte.


Flexibele opslagruimte die aan te passen is aan behoeften

Een volgend voordeel van het huren van een stockageruimte, is de flexibiliteit. Afhankelijk van de behoefte kan de opslagruimte vergroot of verkleind worden. Heb je als bedrijf bijvoorbeeld te maken met seizoenen die van invloed zijn op jouw verkoop, dan kun je gedurende het jaar jouw stockageruimte aanpassen. Zo betaal je nooit voor ruimte die je niet nodig hebt. Deze flexibele opslagruimte groeit dus altijd met jouw bedrijf mee.


Aan veiligheid en beveiliging geen gebrek

Jouw bezittingen onbewaakt en onbeveiligd ergens achterlaten? Dat is natuurlijk ondenkbaar. Gelukkig zijn self-storage faciliteiten tegenwoordig uitgerust met de meest geavanceerde beveiligingssystemen. Denk aan bewaking met behulp van camera’s, maar ook toegangscontrole door medewerkers van de opslagfaciliteit.

Naast dat er sprake is van beveiliging, wordt er ook gezorgd voor de juiste omstandigheden in de stockageruimte. Zo beschikken de meeste self-storage faciliteiten over klimaatcontrole. Wel zo fijn wanneer je bijvoorbeeld documenten opslaat die beschermd moeten worden tegen weersinvloeden, zoals een vochtige lucht en extreem hoge of juist lage temperaturen.


24/7 toegang tot jouw stockageruimte

Heb jij toegang nodig tot jouw opgeslagen goederen? Dat is zeer zeker mogelijk bij het huren van een stockageruimte. De meeste self-storage faciliteiten bieden namelijk de mogelijkheid om 24/7 toegang te krijgen tot jouw opslagruimte. Dit is vooral handig wanneer je als bedrijf te maken hebt met onregelmatige werktijden of wanneer jouw werk sterk onderhevig is aan veranderingen.

Niet alleen voor jou is de toegang tot de opslagruimte goed geregeld. Ook is het bij de meeste opslagfaciliteiten zo geregeld dat leveranciers eenvoudig kunnen lossen en laden. Dit zorgt voor een verhoging van de logistieke efficiëntie.


Efficiënt ruimtebeheer wordt in de hand gewerkt

Om de werkplek heel wat georganiseerder en efficiënter in te richten, is self-storage een goede oplossing. Materialen die zelden gebruikt worden, kunnen opgeslagen worden waardoor je meer ruimte overhoudt voor spullen die je wél met enige regelmaat nodig hebt.

Let er wel op dat je de spullen die je opslaat op een overzichtelijke en logische manier inruimt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van rekken en/of kasten. Ook is het slim om jouw spullen te labelen. Gesorteerde goederen kun je immers in de regel sneller terugvinden. Niet alleen zorgt dit voor gemak, je bespaart er ook tijd mee.


Tijdelijke opslag van seizoensgebonden voorraad

Bij veel bedrijven is er sprake van seizoensgebonden producten. Self-storage biedt de oplossing voor deze bedrijven, zoals feestwinkels en tuincentra, die in het laagseizoen hun goederen kwijt willen. Een efficiënt voorraadbeheer is op die manier op een relatief goedkope manier gerealiseerd.


Het archiveren van documenten door middel van opslag

Wil jij ruimte besparen in de kantoorruimtes van jouw bedrijf? Dan is het slim om kritisch te kijken naar de spullen die je echt binnen handbereik moet hebben en spullen waarbij dat het niet geval is. Oude documenten en archieven kunnen prima opgeslagen worden in een self-storage ruimte. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, het is ook nog eens een veilige optie. Vooral voor bedrijven die te maken hebben met een wettelijke bewaarplicht komt dit goed van pas.


Opslag van uitrusting en gereedschap

Ook voor kleine ondernemers en ambachtslieden is het huren van een stockageruimte een goede oplossing. Aannemers en reparateurs maken vaak gebruik van self-storage voor het veilig opslaan van gereedschap en apparatuur. Diefstal en schade van/aan hun kostbare uitrusting wordt hiermee voorkomen.


De logistieke voordelen zijn eindeloos

Ook voor (kleine) bedrijven in de logistieke sector bieden opslagoplossingen een goede uitkomst. Self-storage units kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het efficiënt opslaan van materialen en producten, in de buurt van distributiepunten. De snelle toegang en goede organisatie zorgt ervoor dat de algehele logistieke prestaties verbeterd worden.


Conclusie? Het huren van een stockage ruimte biedt tal van voordelen

Het moge duidelijk zijn dat de voordelen van self-storage voor kleine bedrijven eindeloos zijn. Of het nu gaat om het opslaan van extra voorraad, je meer ruimte nodig hebt om te kunnen groeien met jouw bedrijf of dat je jouw seizoensgebonden producten wilt beheren; self-storage is een flexibele oplossing die meegroeit met jouw bedrijf. Naast dat het een flexibele vorm van opslag is, zorgt het voor een kostenbesparing en meer efficiëntie.


Contact met Kuub Opslag

Wil ook jij de voordelen van het huren van een stockage ruimte ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op met Kuub Opslag. Bekijk onze self-storage faciliteiten en kies de opslagruimte die het beste past bij de behoeften van jouw organisatie. Wil je graag een berekening van de kosten? Vraag dan een offerte aan en wij gaan voor jou aan de slag. Wij helpen je graag bij het kosteneffectief en efficiënt beheren van jouw opslagbehoeften.


FAQ

Stockageruimte huren kleine bedrijven,
meest gestelde vragen.

Welke soorten goederen kunnen worden opgeslagen in een self-storage ruimte?

Bij Kuub Opslag kunnen vrijwel alle soorten goederen worden opgeslagen, van archiefdocumenten en seizoensgebonden voorraden tot gereedschap en apparatuur. Zorg ervoor dat je geen gevaarlijke stoffen of bederfelijke waren opslaat.

Hoe zit het met de verzekering van mijn opgeslagen goederen?

Veel self-storage faciliteiten, waaronder Kuub Opslag, bieden verzekering aan voor de opgeslagen goederen. Het is verstandig om te informeren naar de specifieke verzekeringsopties en voorwaarden.

Kan ik mijn self-storage ruimte op elk moment uitbreiden of verkleinen?

Ja, een van de grootste voordelen van self-storage is de flexibiliteit. Je kunt de grootte van je opslagruimte aanpassen aan je behoeften, wat vooral handig is voor bedrijven met seizoensgebonden fluctuaties in de voorraad.

Hoe lang kan ik een opslagruimte huren bij Kuub Opslag?

Bij Kuub Opslag zijn de huurperiodes flexibel. Je kunt een opslagruimte huren voor zowel korte als lange termijn, afhankelijk van je behoeften. Dit biedt je de vrijheid om je opslagperiode aan te passen aan je zakelijke eisen.

Wat moet ik doen als ik buiten de reguliere openingstijden toegang nodig heb tot mijn opslagruimte?

De meeste self-storage faciliteiten, inclusief Kuub Opslag, bieden 24/7 toegang tot je opslagruimte. Dit betekent dat je op elk moment bij je goederen kunt, wat bijzonder handig is voor bedrijven met onregelmatige werktijden of dringende behoeften.


Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen en/of opmerkingen

0 of 350
Selecteer vestiging van uw voorkeur
Brugge
Geel
Oud- Turnhout
Turnhout
Tienen
Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules