Drie jaar hebben we intensief gezocht naar een geschikte woning. We vonden een zogenaamde bel-etagewoning. In Vlaanderen spreekt men van een bel-etage als op de begane grond de inkomhal en de garage is en het woongedeelte erboven.
Achter de garage is een ruimte van ca. 50m² waar mijn atelier/werkkamer moest komen. Het is die ruimte en de verbouwing ervan waarover dit artikel gaat.
De aanpassingswerken, die ik trouwens zelf deed, konden pas starten nadat we naar de woning waren verhuisd. Voorafgaand aan de verhuis heb ik nl. eerst de woonruimtes aangepakt. Het gevolg is dat mijn toekomstige werkkamer 3/4 volstond met spullen.
Uit te voeren werken
Bij intrek was deze ruimte niet in wat men een afgewerkte staat kan noemen. De muren waren niet bezet, er was geen echt plafond want de dragende balken van de aanbouw waren zichtbaar, alle elektrische leidingen waren op de muren bevestigd etc. Er was dus wel wat werk om deze ruimte tot een werkkamer om te vormen.
Zonder veel ervaring vatte ik het plan op om alles zelf te doen. Een structuur met metalstuds, isolatie ertussen, OSB en Gyproc platen ertegen. Terwijl ik dan toch bezig was vernieuwde ik meteen ook alle elektrische leidingen om overal voldoende lichtpunten en stopcontacten te voorzien.
Waar gebleven met meubelen en spullen tijdens de werken?
De renovatieperiode zelf vond ik heel leerzaam. Niet altijd eenvoudig want ik moest alles na het werk en in het weekend uitvoeren.
Een fout die ik wel maakte is dat ik niet voor een oplossing had gezorgd voor de aanwezige spullen en meubels. Onervaren zijn in combinatie gierigheid zal aan de basis hiervan hebben gelegen.
Het gevolg was dat ik te weinig plaats en overzicht had om het werk naar behoren uit te voeren. Telkens ik klaar was met een stuk muur mocht ik opnieuw alles verplaatsen. Zeer frustrerend was dat.
Alle spullen en meubels buiten!
Uiteindelijk was ik het zo beu om alles continu te verplaatsen dat ik alle spullen buiten op terras heb gestapeld. Eerst houten paletten op de grond om alle droog te houden. Het geheel heb ik ingepakt met dekzeilen en elastieken.
Vanaf dan liep het verbouwen veel vlotter. Maar toch bleek dit niet de ideale oplossing. Doordat alles goed was ingepakt tegen de regen kon ik niet aan mijn spullen.
Er was nog een ander nadeel waar ik pas achter kwam na het renoveren. Tijdens het verwijderen bleek mijn ingepakte inboedel een toegankelijk hotel voor veel spinnen en andere insecten.
Als noodoplossing was dit nog aanvaardbaar, want er was geen schade. Maar nooit zou ik dit nog op deze manier aanpakken.
Opslagcontainer of opslagruimte huren?
Kort na mijn verbouwingsavontuur kwam ik opnieuw in contact met Werner Vermeer die ik nog kende van vroeger. Ondertussen was hij gestart met Kuub Opslagruimtes. Hij verhuurde al opslagruimtes (self storage) maar met Kuub is hij zich gaan specialiseren in de verschillende soorten opslagoplossingen.
Eigenlijk mogen we zeggen dat Kuub zowat voor elke opslaguitdaging een oplossing aanbiedt. Ze bieden de keuze uit drie producten: Self Storage, Opslag op Locatie en mobiele opslagruimtes. Kuub heeft drie vestigingen. Zo bieden ze opslagruimtes aan in Turnhout, Geel en in Brugge.
Opslagcontainer Op Locatie huren
Had ik dit geweten tijdens het verbouwen van mijn werkkamer, alles was veel vlotter gelopen. Opslag op Locatie zou eigenlijk dé oplossing geweest zijn.
Je huurt een opslagcontainer, waarbij je keuze hebt uit drie verschillende formaten. De mensen van Kuub komen die container gewoon op de oprit plaatsen. Of in de voortuin of voor je huis in de straat. In het laatste geval wel even langs de gemeente gaan voor een tijdelijke vergunning.
Je raadt het al: je zet je spullen mooi in die waterdichte container. In de wintermaanden plaatsen ze er zelfs verwarming in, zodat je spullen niet kapotvriezen.
Die container sluit je zelf af en niemand kan bij je meubels. Heb je iets nodig dan haal je het zelf uit die container, ze staat immers bij jou voor de deur. Alle info over Kuub opslag box Op Locatie vind je via deze link.
Een opslagruimte huren bij Kuub: self storage
Misschien heb je geen mogelijkheid om een zeecontainer te plaatsen bij jou thuis. Als je er niets mee inzit om alles te verhuizen en uit te laden, dan kan je ook een opslagruimte huren in één van de drie Kuub vestigingen.
Daarvoor bieden ze Self Storage aan.
Je huurt een afgesloten opslagbox aan in de Kuub vestiging in Brugge, Geel of Turnhout. Daar geven ze je een persoonlijke code of badge, waarmee je toegang hebt tot je eigen opslagbox, wanneer en zoveel je wil.
Een mobiele opslagruimte huren
Nog een andere mogelijkheid is om een mobiele opslagruimte te huren.
Zelf had ik hier nog nooit van gehoord. Het komt erop neer dat je een aanhangwagen afhaalt in één van de drie vestigingen van Kuub Opslag (Brugge, Geel of Turnhout). In die aanhangwagen zit een opslagbox die je thuis zelf vult met je spullen. De aanhangwagen met de gevulde opslagbox breng je terug naar Kuub waar een medewerker deze uit de aanhangwagen haalt en vakkundig opslaat.
Ben je klaar, dan haal je de opslagunit terug op. Een simpel telefoontje of e-mail en deze wordt klaar gezet in een aanhangwagen.
Het grote voordeel van deze mobiele opslag is dat je jouw spullen niet moet uit- en inladen. Je brengt de opslagunit gewoon zelf tot thuis.
BESLUIT:
Blijf je tijdens verbouwingen, renovatie of opfriswerken in de woning wonen? Maak het jezelf gemakkelijk en huur die opslagoplossingen die het best aansluit bij jouw behoeftes. Doe een beroep op een specialist waar ik alvast veel vertrouwen in heb: Kuub Opslag.
Tijdelijk meer plaats, spullen voor de deur
Met Self Storage geleverd brengen we de opslagruimte tot voor de deur. Na het laden kan deze blijven staan zodat je spullen binnen handbereik blijven.
Of we zetten de opslagbox een tijd voor je weg.